Luncha ute

20150314_133220.jpg

Idag har vårvintern visat sig från sin bästa sida här i södra Sverige och hoppet om ett säsongsskifte växer. I lä mot en solvarm husvägg kan man både ta av sig mössan och knäppa upp jackan. 

Tillhör du kategorin människor som inte lyriskt pratar skidresor och Vasalopp såhär års, utan snarare längtar frenetiskt efter våren, så finns det ett par tricks att ta till för att skynda på den. Ett toppenknep är att luncha ute. Nu behöver du inte göra upp eld eller krångla till det för att få ett par minuter i solen mitt på dagen. Nej, luncha ute även på arbetsdagarna! På med jackan och ta matlådan under armen. Traska till en fin plats där temperaturen känns behaglig och mumsa på matsäcken i friska luften. Lyssna på fåglarnas kvitter, se snön smälta och känn hur våren väntar precis runt hörnet. 

Perfekta matlåderätter att äta ute är sådana som kan ätas med en hand (med eller utan bestick). Då slipper du leta rätt på både bord och stol och klarar dig med en härlig sittplats. Wraps, sallader, matiga mackor, soppor och grytor står högt i kurs. Och du....kom ihåg efterrätten!