Med hopp om våren

Äppelkvist.png

Snön yr ner utanför fönstret och vinden biter riktigt kallt idag. Plötsligt kommer man på sig själv med att fundera om det verkligen brukar vara såhär i slutet av mars? För ett par år sedan åkte jag längdskidor utanför knuten den 2 april, året senare var det mer än 20 grader varmt och strålande sol vid den här tiden. Nästa vecka visar långtidsprognosen på töväder och nordanvinden lär bytas mot ett par rejält slaskiga dagar. Jag tror inte jag är den enda som längtar efter barnmark och ljumma vindar vid det här laget? 

För att hjälpa vårkänslan på traven är det underbart att ta in knopparna från trädgården och låta dem slå ut i rumsvärmen. På bilden ovan är det en vacker äppelkvist som slagit ut. Nedanför är det björk och sälg som fått lite hjälp på traven. Även syren och körsbär är väldigt vackra att ta in för att låta knopparna slå ut. Träd som redan nu har feta knoppar kommer snabbt att bli vackra vårmotiv inne på köksbordet.

20180316_131426.jpg

Redan nu planerar jag in en förmiddagsfika med mig själv mot en solig husvägg i nästa vecka. Nu kommer den snart, våren. Trevlig helg!