Vinterpicknick

P3130021.JPG

Vårvintern börjar gå mot sitt slut och dagarna som kommer kan mycket väl vara de sista (åtminstone i södra Sverige) för längdskidåkning, pulka, skridskor och isfiske. Perfekt läge att göra en sista vinterpicknick, helt enkelt!

Vi på PepUp älskar ju utomhusmatlagning över öppen eld, men det är minst lika härligt att ta med sig picknicken färdig hemifrån och kliva utanför dörren utan mer än en ryggsäck på ryggen. Fyll termosen med något av tipsen här och släng ner ett par wraps och lite frukt i väskan så kan turen starta. Kom ihåg skräppåse, hushållspapper och vattenflaska också. 

En riktig picknickfavorit är att gröpa ur inkråmet i ett halverat ciabattabröd och fylla på med gott om brieost, salami, pesto och grillade kronärtskockor. En annan goding är att göra en wrap med linsröra på färskost, soltorkad tomat, avjar relish, rivet apelsinskal, rosmarin och såklart röda linser. Röran går alldeles utmärkt att kombinera med fetaost eller grillad kyckling. Ett par salladsblad närmast wrapen gör att den håller sig pigg längre.

Kom ihåg att de bästa turerna är de som blir av! Tryter orken så kommer man minst lika långt på Mariekex och kranvatten.