Isbowling

20121222_115453.jpg

Äntligen visar långtidsprognosen många minusgrader framöver! Visserligen försvinner kramsnön och möjligheten till snöfort och snöbollskrig, men istället finns det chans till hållbara längdspår och tjocka naturisar. Ett riktigt favoritprojekt för små som stora är att skapa sitt eget isbowlingspel att spela med hemma.

Klipp av toppen på ett gäng mjölkpaket och fyll dem med vatten och ställ ut utomhus över natten. Fyll även ett par vanliga ballonger till handbollsstorlek med vatten och lägg ut även dem. Dagen därpå är det bara att skala av mjölkpaketen och spräcka ballonger och vips har ni ett alldeles eget isbowlingspel att lattja med. Ställ upp klossarna i valfri formation, välj ett bra avstånd och sikta och skjut med iskloten. Försvåra spelet genom att ge minuspoäng för den som spräcker ett klot eller en kloss, då blir det en rejäl utmaning även för de vuxna. Ha så skoj!