Någon att hålla i handen

140216PEPUP_FJL128.JPG

Helt trygg, med någon att hålla i handen, i bekväm förvissning om att allt kommer att ordna sig. Just den känslan, som lyser i den lilla pojkens ansikte, vill vi alla åt när vi befinner oss ute i naturen. Att axlarna sjunker från öronen och att blicken kan lyftas för att njuta av allt i vår omgivning. Vår erfarenhet är att många upplever en känsla av att sakna kunskap eller erfarenhet för att just bli bekväm och känna sig trygg i naturen. De goda nyheterna är att man inte behöver vara någon superscout med en livstid av frilufsande i bagaget för att känna sig mer hemma i det fria. Några enkla knep om hur man klär sig bäst i kyla eller regn, vad som bör finnas med i ryggsäcken och vilken mat och energi som smakar bäst under bar himmel, är allt som behövs för att även den mest inbitne innesittare ska må gott utomhus. 

Tanken med bloggen är just denna, att dela tips och tricks och bra idéer med er alla utesugna. För inspiration utan information och kunskap gör ingen glad. Här får du någon att hålla i handen genom dina äventyr, en vän på vägen helt enkelt.