Gå in i skymningen

Höstkväll utan pannlampa.png

Ljuset är på väg tillbaka och inom bara ett par veckor är det ljust såväl till som från jobbet. Ett bra riktmärke brukar vara att det efter skolornas sportlov inte längre behövs lampa på cykeln för den som jobbar kontorstider. Passa på att njuta av mörkret så länge vi har det kvar för den här gången.

Ett riktigt härligt äventyr i det lilla är att "gå in i skymningen". Börja din promenad eller ditt träningspass strax före det börjar mörkna och fortsätt tills det blir så skumt att lampa eller gatubelysning verkligen, verkligen är nödvändigt. Ögonen kommer successivt att vänja sig vid den allt mörkare omgivningen och du kommer att röra dig som i din egen bubbla, omfamnad av mörker. Att ha pannlampan i fickan som reserv är bra, om turen drar ut på tiden, men utmana dig själv att våga lita på att ögonen och fötterna vet vart de ska. Precis som på bilden kan skogen eller omgivningen verka helt svart tills dess att man lyfter blicken och ser att himlen visst ger ljus ifrån sig en lång stund till. Det är en häftig upplevelse mellan dig och mörkret. Våga testa! Lämna gärna en kommentar och berätta för oss vad du tyckte.